ajtónyitás, ajtónyitás Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár, zárszerviz Dombóvár

Milyen esetekben lehet hasznos a pótkulcs?

A pótkulcs egy hasznos megoldás lehet azokra az esetekre, ha be akarunk jutni a lakásunkba, de valamiért nincs nálunk a saját kulcsunk. Ez több esetben is megtörténhet velünk. Egyrészt akkor, ha elveszítjük a kulcsunkat, ami lássuk be, nem annyira elképzelhetetlen. El is lophatják, de gyakoribb az az eset, hogy egyszerűen kiesik a zsebünkből vagy kirántjuk a táskánkból. Az is megeshet, hogy nem akarjuk magunkkal vinni, mert félünk, hogy ellopják, vagy más úgyis előbb ér haza, mint mi, és csukni sem nekünk kellett.

Sokan a strandra nem szeretnek kulcsot vagy más egyéb értéket vinni, mert aggódnak, hogy amíg ők a medencében hűsölnek, ellopják tőlük. A hotelszoba kulcsát bátran hagyhatjuk a recepción, de nyaraló esetén ez már nem ilyen egyszerű kérdés. Van, aki  a lábtörlő alá vagy a villanyórába rejti a kulcsot, de ezek a helyek nem biztonságosak. Az is megeshet, hogy buliba megyünk, és nem szeretnénk a tánc közbe elveszíteni a kulcsunkat. A táskánkból is könnyen kilophatják, így sokan inkább csak annyi iratot, pénzt és egyéb személyes tárgyat visznek magukkal, ami a zsebükben is elfér.

Hová rejtsük, hogy biztonságos és könnyen hozzáférhető legyen?

Ha nem szeretnénk a kulcsot magunkkal cipelni, akkor kell egy hely, ahova tehetjük, és szükség esetén könnyen hozzáférhetünk. Sajnos az ilyen helyek csak a legritkább esetben biztonságosak. Legtöbben a postaládába, a villanyórába, a láptörlő vagy a kuka alá rejtik a kulcsot, amik annyira nyilvánvalóak, hogy a betörők itt keresik majd először. Ezeket a helyeket célszerű kerülni. Természetesen, ha csak egyetlen alkalomról van szó, akkor tehetünk egy próbát velük, de biztonságosnak így sem lesznek mondhatóak.

A legbiztosabb, hogy a pótkulcs egy szomszédhoz vagy egy közelben élő rokonhoz kerül, bár ott egy esti buli után nem fogjuk tudni magunkhoz venni. Tehetünk egy próbát az autó kesztyűtartójával is, ami már egy fokkal biztonságos hely, ám a bulizáskor ez sem a legjobb megoldás, hiszen sokan autó nélkül mennek, hogy inni tudjanak.