zárcsere, zárcsere Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár

Mikor hívjuk a zárszerelő telefonszámát?

A zárszerelőket leginkább akkor szokták hívni, ha valami baj van, és ez természetesen érthető is. De mi baj lehet egy zárral, ami miatt kénytelen vagyunk szerelőt hívni. Legtöbben arra szoktak ilyenkor gondolni, hogy ha a kulcs a zárba törik, de számos más eset is megtörténhet, amikor szintén a szerelő lesz a megoldás.

Elveszett kulcs, ajtónyitás: ha elveszett a kulcsunk, és sehol nem tudunk szerezni egy pótkulcsot, vagy mert nincs, vagy mert pont a lakáson belül van, akkor a szerelő meg tudja oldani, hogy bejuttasson minket. Természetesen igazolni kell majd magunkat, hogy ott lakunk, és nem a szomszédhoz akarunk bejutni. A szerelő a zár megsértése nélkül is orvosolni tudja majd a problémát.

Akadó zár: ha akad a zár, akkor sokan inkább olajoznak, rosszabb esetben zsíroznak, de a gond nem biztos, hogy megoldódik. Ha így áll a helyezet, akkor érdemes szerelőt hívni, aki vagy hatékonyabban olajozza meg a zárat, vagy más módon javítja meg, esetleg kicseréli, mert már veszélyes a használata, és jobban járunk egy új zárral.

Sérült zár: ha mondjuk, megpróbálta valaki feltörni a zárat, akkor az megsérülhet, de akkor is keletkezhet sérülés, ha mi próbáljuk meg megjavítani, esetleg véletlenül nekivágunk valamit, mondjuk egy bútort cipelés közben. Ilyenkor is hívhatjuk a szerelőt, aki ha tudja, megjavítja, ha nem, akkor pedig cseréli a zárat.

Zárba szorult kulcs: ha akad a zár, akkor nagy rá az esély, hogy beletörik a kulcs, ha viszont nem feszegetjük annyira, akkor csak beleszorul. Persze ez sem a legjobb helyzet, ilyenkor jó, ha nem feszegetjük tovább, hanem hívjuk a szerelőt, aki egy zárcserével vagy zárbetétcserével megoldja a gondunkat.

Zárcsere és zárbetétcsere esetén is a szerelő a megoldás

Természetesen zárcserére és zárbetét cserére nemcsak akkor lehet szükség, ha baj van, hanem akkor is, ha a zár alapvetően jól működik. De ha elveszik a kulcs, új lakásba, házba költözünk, akkor mindenképp jó, ha lecseréljük minimum a zárbetétet, és még jobb, ha ezt nem mi, hanem egy szakképzett szerelő végzi.