zárcsere, zárcsere Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár

Miért hívjunk zárszerelőt, ha a zárba törtük a kulcsot?

Amikor akad a zár, akkor sokan erőből próbálják megoldani a dolgot, aminek legtöbbször az a vége, hogy a kulcs a zárba törik. Ilyenkor persze sokan megpróbálják kipiszkálni a törött darabot, hátha menthető lesz még a zár, ám a házi megoldások ebben az esetben csak ritkán válnak be. Jellemzően a piszkálás következtében még nagyobb galibát okozunk, és addig-addig erőlködünk, hogy önerőből, szerelő nélkül oldjuk meg a problémát, hogy végül elkerülhetetlen, hogy kihívjunk egy hozzáértő szakembert.

Ha ugyanis időben kihívjuk a szerelőt, akkor ő valószínűleg a zár megrongálása nélkül is ki fogja szedni a törött darabot, és a zárat is épen hagyja, már ha a törött darab az eltöréskor nem sértette meg annyira, hogy cserére szoruljon. Egyébként a szerelő nem fog egyből a zárnak esni, és kicserélni, meg fogja kérdezni, hogy megpróbálja-e megmenteni a zárat vagy sem. Persze ez a művelet időigényes, érdemes megkérdezni, hogy melyik lesz a költséghatékonyabb megoldás, a zár megmentése vagy cseréje.

Milyen esetek vannak, amikor nem érdemes spórolni a zárszerelőn?

Akkor is hívhatjuk a szerelőt, ha elveszett a kulcsunk vagy ellopták, és nincs másik, amivel bejuthatnánk a lakásunkba. Zárnyitást is végez egy szerelő, de csak azután, hogy igazoltuk, hogy valóban a saját otthonunk ajtaját nyittatjuk ki vele. A zárcsere is egy olyan művelet, amit érdemes szerelővel végeztetni. Az egyszerűbb, beltéri ajtók BB zárját megpróbálhatjuk mi magunk is a helyére tenni, ám a bejárati ajtó esetében nem érdemes kockáztatni. A biztonsági zárak egyébként is szaktudást igényelnek, és hogy pontosan záródjanak, nem fogjuk tudni magunk a helyére tenni őket.

Az akadó zárhoz is hívhatunk szerelőt, ugyanis vannak olyan hibák, melyek javíthatóak, ezáltal olcsóbb is lesz a javítás. Amikor valami gond van a zárral, mindenképp hívjunk szerelőt. A szerelők nem egyből a zárcserében látják a megoldást, segítenek megtalálni a legideálisabb lehetőséget a zár javítására csak cseréjére, így nem fog egy vagyonba kerülni a zár javítása.