ajtónyitás, ajtónyitás Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár, zárszerviz Dombóvár

Mennyire hatékony megoldás a mágneses kulcstartó doboz a pótkulcs elrejtésére?

Amikor a pótkulcs elrejtéséről van szó, akkor manapság már egyre többen választják a mágneses kulcsrejtő dobozokat. Ez a megoldás természetesen jóval hatékonyabb és biztonságosabb, mintha a kuka vagy a lábtörlő alá tennénk a pótkulcsot, esetleg a postaládába. Ugyanakkor ez a megoldás sem mondható teljesen biztonságosnak. De lássuk a tényeket. Az egyik nagyon fontos tény, hogy ha egy betörő kulccsal jut be hozzánk, akkor a biztosító nem biztos, hogy fizetni fogja a kártérítést, különösen, ha kiderül, hogy mi hagytuk szem előtt a pótkulcsot.

A mágneses kulcsrejtő dobozok jó megoldást jelenthetnek, ugyanakkor azt sem árt tudni, hogy a betörők általában felismerik ezt az eszközt, és a feltörése lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint az ajtózár feltörése. Vagyis ha megtalálják a dobozt, fel is fogják törni, és így szabad bejárásuk lesz az otthonunkba. A kulcsrejtő doboz tehát hatékonyabb, mint a legelterjedtebb módszerek, viszont nem biztos, hogy elég biztonságos is. Sajnos, ha a pótkulcsról van szó csak kompromisszumos megoldások jöhetnek szóba.

Kompromisszumos megoldások

Vagy olyan helyre rejtjük a kulcsot, ami könnyen hozzáférhető, tehát közel van a bejárati ajtóhoz, viszont így azt kockáztatjuk, hogy könnyen megtalálják. Ez komoly biztonsági kockázatot jelent, amit nem feltétlen érdemes vállalni annak fényébe, hogy mennyire ritkán lesz szükség a pótkulcsra. A másik megoldás, hogy nehezebben elérhető helyre kerül kulcs, viszont idegenek biztosan nem fogják tudni megtalálni. Így biztonságban lehetünk, ugyanakkor baj esetén nem biztos, hogy működni fog a módszer, mert akinél a kulcs van, nem elérhető.

Ez utóbbi megoldást érdemes inkább választani, mert jobban járunk, ha nem jutunk be a lakásba hamar, ha elveszik kulcsunk, mint arra hazaérni, hogy valaki más már bejutott, amíg mi távol voltunk. A legjobb, ha egy szomszéd, közelben lakó ismerős vagy családtag kap kulcsot, mert így nem kell félnünk, hogy illetéktelenek megtalálják.