ajtónyitás, ajtónyitás Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár, zárszerviz Dombóvár

Mekkora baj, ha elveszik egy hotelszoba kulcsa?

Mivel itt a nyár, sokan foglalnak szobát hotelekben, szállodákban. A szállodai szobákhoz tartozhat hagyományos kulcs és persze mágneskártya is. Bizonyos szolgáltatások is a kulcskártyákkal vehetők igénybe, és néha még az is előfordul, hogy a szobában úgy lesz áram, ha a kulcs egy megfelelő tartóba kerül elhelyezésre. De mi van akkor, ha elvész a szobakulcsunk. Ha mágneskártyáról van szó, akkor általában minden felnőtt vendég kap egyet, tehát bejutni még be tudnánk a szobába, persze, a többedmagunkkal vagyunk.

Hagyományos kulcs esetén is megesik, hogy két kulcsot kapunk, de lehet, hogy csak egyet. Viszont teljesen mindegy, hogy hány kulcsunk van, a lényeg, hogy a recepción azonnal jelezzük a kártya vagy a kulcs eltűnését. Ha valaki eltulajdonította, akkor be fog menni a szobánkba, és elemelhet dolgokat. Emellett a kulcsot és a kulcskártyát is le kell majd adni távozáskor, és nagyon kellemetlen lesz közölni, hogy már egy hete nincs meg a kártya, csak nem szóltunk. A hotelnek az elveszett kártyát pótolnia kell, így valószínűen ködbérre számíthatunk.

A főkulcs rendszer esetén is egyszerű a zárbetétcsere?

Emellett azt sem árt tudni, hogy a hotelek szobáinak zárjai általában főkulcs-rendszerhez csatlakoznak. Ez azt jelenti, hogy minden szobának megvan a saját kulcsa, de létezik egy közös kulcs, ami minden szoba ajtaját kinyitja. Mivel ez némiképp komplikáltabb, mint a hagyományos ajtózárak, így a zárcsere vagy zárbetétcsere kérdése is érdekes lehet. A kulcskártya pótlása egyszerűbb, ezeket a kulcsokat egyedileg gyártják le, de olcsónak semmiképp sem mondható.

A főkulcs-rendszerben is lehet zárbetétet cserélni hagyományos kulcs esetében, viszont mindenképp olyan zárbetét és kulcs kell, amely csatlakozik a főkulcs-rendszerhez, ez pedig megdrágíthatja az árat. Vagyis ne lepődjünk meg, ha a szobaára lényegesen magasabb lesz a kulcsvesztés után. Jobban járunk, ha a kulcsot nem visszük magunkkal, hanem leadjuk a recepción, mert így biztosan nem veszik el.