zárcsere, zárcsere Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár

Így tegyük biztonságossá otthonunkat a betörésekkel szemben!

Az otthonunk biztonsága fontos kérdés, nem szabad elbagatellizálni. Sokan persze legyintenek, hogy az ő környékük biztonságos, soha nem történt betörés vagy más bűncselekmény, van kutyájuk, stb., vagyis hozzájuk úgysem tör be senki. Igen ám, de attól, hogy valami még nem történet meg, nem jelenti azt, hogy nem is fog. A védekezés fontos, hogy ne is történhessen meg, hiszen a betörések száma még mindig nagyon magas, egyes városokban pedig évről évre magasabb. Az első lépés, hogy biztonságossá tegyük otthonunkat, ha nyílászárók megfelelőek.

Az ajtó és az ablak feltörése a leggyakoribb. Persze azoknak, akik egy társasházban élnek, mondjuk a 6. emeleten, az ablakon történő behatolástól nem kell félniük, ugyanakkor az ajtókat még egy sűrűn lakott társasház esetén is feltörhetik. Az ajtó és az ablak is legyen minőségi, és ugyanez vonatkozik a zárakra is. A zárak közül mindig a masszívabb, minőségi, védelemmel ellátott darabokat válasszunk, mert bár ezeket is fel lehet törni, de jóval időigényesebb, mint egy silány zárat, amihez akár 5 másodperc is elegendő lehet.

Túlzás lehet az ajtó vagy az ablakrács?

 Az ajtó és az ablakrács sem túlzás bizonyos esetekben. Rengeteg olyan társasház van, ahol az emeleteken az egyes lakásokat ráccsal választják el, ami egy plusz védelmet jelenthet. Természetesen az ilyen rácsokra is minőségi zár kell, mert ha pikk-pakk fel lehet törni, akkor nem érte el a célját a rács. Külön a saját ajtónkra is választhatunk rácsot, amire ugyanez az elv vonatkozik, mindenképp minőségi zár kerüljön fel ide is. Az ablakrács sem egy rossz választás, bár nem mindenhol van rá szükség.

Ha társasházban lakunk, és mondjuk nem a földszinti lakás a miénk, akkor egy ablakrács valóban túlzás, hiszen ki próbálna meg mondjuk a 8. emeleten bejutni egy ablakon. Most természetesen nem a gangos lakásokról beszélünk, oda bátran kerülhet rács. Ha viszont simán csak az utcafrontra néző abroncsról beszélünk, oda felesleges lehet. Családi házak és társasházi lakások esetén a földszinti lakásoknál lehet ez jó megoldás, különösen, ha olyan ablakra kerül fel, ami takarásban van.