ajtónyitás, ajtónyitás Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár, zárszerviz Dombóvár

Milyen zár kerüljön a kertkapura?

Amikor zárakban gondolkodunk, akkor leginkább a bejárati ajtó jut az eszünkbe, pedig nemcsak oda kerülhet fel zár. Akinek családi háza van, azok számára a kertkapu zárja is érdekes kérdés, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zár kerül fel rá. A kertkapuk esetében lényeges kérdés, hogy csak a kiskertet az udvartól elválasztó kapuról van szó, mert ilyen esetekben bőven elég lehet egy hevederzár vagy valamilyen fém retesz, amihez nem kell kulcs. Ám, ha a kertkapu az utcafronton van, akkor bizony egyáltalán nem mindegy, hogy milyen zár van rajta.

Vannak, akik egyszerű BB zárat használnak, melyhez tollas kulcs való. Ezek nem feltétlen jó megoldások, ugyanis, ha valaki felismeri a zár fajtáját, és tudja, hogy milyen tollas kulcs jó bele, akkor bármikor szerez olyat magának, és bemegy a kapunk. Persze erre sokan legyintenek, hogy van kutya, senki sem mer bejönni. Ennek ellenére érdemes inkább olyan zárat választani, ami jobban véd a zárfeltörő módszerek ellen. Ugyanakkor a kertkapu esetében még arra is figyelni kell, hogy a zár az időjárás viszontagságait is bírja.

Egyes zárszervizek lakatosmunkát is vállalnak, így a kertkaput is kérhetjük tőlük, nemcsak a zárat

Amikor kertkapura keresünk zárat, előfordulhat, hogy egyből a kertkaput is megkaphatjuk, ugyanis egyes zárszervizek lakatosmunkákat is elvégeznek. Ennek értelmében nemcsak zárat tudnak cserélni nálunk, de akár ajtó és ablakrácsot is kérhetünk, de akár kertkaput is. Ezek a kertkapuk kovácsoltvasból, esetleg acélból készülnek, így átvágni, vagy csak úgy berúgni nem lehet őket. Emellett nagyon tartósak, tartósabbak, mint a faajtók. Ugyanakkor ugyanolyan gondoskodást igényelhetnek.

Érdemes kertkapu választás előtt kideríteni, hogy amit választunk, az igényel-e valamilyen felületkezelést vagy sem. Ugyanis előfordulhat, hogy évente lazúrozni, vagy lakkozni kell, esetleg rozsdásodik, így pár évente a rozsdát le kell marni, és újra lefesteni. Ennek ellenére érdemes kovácsoltvas kertkapuban gondolkodni, de a zár kiválasztását sem szabad félvállról venni, mégis csak az otthonunk védelméről van szó.