ajtónyitás, ajtónyitás Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár, zárszerviz Dombóvár

Mikor elég csak a zárbetétet kicserélni?

A zárcsere és a zárbetétcsere nem ugyanaz, és ami fontosabb, az áruk sem egyezik meg. Már az alapanyag költség tekintetében is komoly különbségekről van szó, hiszen a zárbetét csupán egy apró alkatrésze a zárnak, mégpedig az, amiben a kulcs forog, a komplett zárakat pedig valószínű, hogy nem kell bemutatni. Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik szorul cserére. Sok esetben már előre aggódunk, hogy az egész zárat cserélni kell, és halogatjuk, mert drága, pedig megeshet, hogy valójában egy viszonylag olcsó, zárbetétcsere is elegendő lenne. De mikor elég a zárbetétcsere?

Kulcsvesztés: ha elveszítettük a kulcsot, akkor érdemes kicseréltetni legalább a zárbetétet, mert sosem tudhatjuk biztosan, hogy nem vesztésről van szó, hanem lopásról. Ha tehetjük, akkor persze érdemes végigjárni az útvonalat, ahol a kulcsvesztés történt, hátha meglesz a kulcsunk, de ha nem akkor a lehető leggyorsabban szerezzünk be új kulcsot, mert nem tudhatjuk, kinél van, és hogy az illető követett-e minket vagy sem.

Költözés: mindegy, hogy új vagy használt lakásról, esetleg albérletről van szó. Ha új lakásba vagy házba költözünk, akkor zárbetétet kell cseréltetni, de a zárat is érdemes megnézetni egy szerelővel, hátha nem a legjobb állapotban van. Ha igen, akkor elég lesz a zárbetét csere, vagyis egy új kulcs, ami nincs másnak, csak nekünk, esetleg a főbérlőnknek.

Válás, szakítás: ha együtt éltünk volt párunkkal, és szétválnak útjaink, mindenképp érdemes új kulcsot beszerezni, hogy ne jöhessen vissza akkor, amikor éppen kedve tartja.

Amikor nem elég a zárbetétcsere, az egész zárat cserélni kell

Akkor viszont, amikor a zár tönkre megy, nem halogathatjuk a zárcserét, és nem lesz elég csak egy alkatrészt kicserélni. Ha eltörik a zár, megrongálja egy betörő, akad, vagy bármi más gond miatt nem működik rendeltetésszerűen, akkor sajnos nem tehetünk mást, az egész zárat ki kell majd cseréltetnünk. A zárszerelők természetesen segítenek a döntésben, és megmondják, hogy pontosan mire is van szükségünk, zárcserére vagy zárbetétcserére.