zárcsere, zárcsere Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár

Mi alapján válasszunk beltéri ajtózárat?

A beltéri ajtók zárja nem tűnik fontosnak. Nagyon sokan vannak, akiknek már az is elég, ha magukra tudják csukni az ajtót, zárni nem feltétlen szeretnénk. Ez érthető is, hiszen a legtöbb helyiségre nem is feltétlen kell komolyabb zár, sőt, maga a zárhatóság sem igény. Minek is akarnánk bezárkózni a nappaliba, a hálóba vagy a konyhába?

Persze a kamaszok sokszor szívesen zárnák kulcsra a szobájuk ajtaját, van, hogy meg is teszik, de ebben az esetben olyan zár kerül fel az ajtóra, amit az ajtóba passzoló tollas kulccsal könnyű kinyitni.

Még az is lehet, hogy az összes szoba ajtaját nyitja ugyanaz a kulcs. Nos ilyen zár az úgynevezett BB zár, ez kerül fel a legtöbb beltéri ajtóra, és bár lehet kulccsal nyitni az ajtót, de a kulcsot nagyon könnyű beszerezni, mivel csak lekapjuk a hasonló zárral bíró ajtóról, és már nyitva is van egy másik szoba ajtaja.

Ha kedvet kapunk a zárfeltöréshez, ami manapság egy nagyon népszerű hobbi, ilyen zárakon bátran gyakorolhatunk. De mi van akkor, ha valóban fontos lenne kulcsra csukni egy helyiséget?

Mikor lehet fontos kérdés a beltéri ajtó zárhatósága?

Bár a legtöbb helyiség a lakásban nem ilyen, de mégis van eset, amikor lényeges kérdés lesz a zárhatóság. Ilyen helyiség lehet a kamra, a pince vagy a raktár, ahol például a vegyszereket vagy a szerszámokat tartjuk, és nem szeretnénk, ha a gyermekünk ott garázdálkodna.

Hasonló a helyzet például a dolgozószobával, ami manapság már egyre több otthonban kialakításra kerül, köszönhetően a terjedő home office munkavégzésnek. Az ilyen ajtókra általában célszerű PZ zárat választani, ami hasonló módon működik, mint a bejárati ajtó zárja.

Van egy helyiség, amit szintén zárni szoktunk, de még nem került említésre. Ez pedig az illemhelyiség vagy a fürdőszoba. Sokan ilyenkor is ragaszkodnak a kulcsra csukhatósághoz, hiszen ki szeretné, ha rájuk nyitna valaki zuhanyzás vagy a dolguk végzése közben.

Ám az is igény, hogyha beszorulunk, kívülről ki lehessen nyitni. Erre a WC-zár lesz a megoldás, melyet akár egy pénzérmével is kinyithatunk kívülről.