zárjavítás, zárjavítás Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár, zárszerviz Dombóvár

Csökkent a betörések száma a koronavírus miatt?

Bár a koronavírusnak megszámlálhatatlan negatív következménye van, azért pár pozitívumot mégis fel lehet sorolni.

Az egyik, hogy a betörések száma csökkent a statisztikák szerint. Ez persze érthető, hiszen többet vagyunk otthon, nemcsak mi a szomszédunk is, és mivel az a tanács, hogy minél kevesebbet érintkezzünk másokkal, így, ha valaki bóklászik a társasház épületében hamarabb szemet szúr az ott lakóknak. Emiatt kevesebben is mernek próbálkozni, ami a betörések számára is kihatott, tehát ez valamelyest pozitívnak mondható.

Az azonban nem jó hír, hogy zárat is kevesebben cserélnek, csak baj esetén hívják a szakembert. A problémák száma is csökkenést mutat, bár ez nem biztos, hogy valóban így is van. Sokan nem mernek szakembert hívni mert félnek a vírustól, nem szeretnének idegeneket az otthonukba még a járványügyi szabályok betartása mellett sem.

Úgy gondolják, hogy hiába akad a zár, úgyis otthon vannak, nem törhet be hozzájuk senki sem. Pedig a zár állapota még ilyenkor is fontos, nem érdemes halogatni a szerelő értesítését. De valóban ki is fog jönni, most, hogy karantén intézkedések vannak?

Hívhatjuk a zárszerelőt a karantén idején?

Bár a legtöbb boltnak két hétre le kellett állnia, és egyes cégek esetén ez több, mint két hét, a szolgáltatók, akik szereléssel foglalkoznak hívhatóak, és a zárszerelők is ide tartoznak. Érdemes természetesen megfontolni, hogy valóban szükség van-e szerelőre, de baj esetén mindenképp van, akit hívni tudunk.

Ha beletörtük a kulcsot a zárba, vagy annyira akad a zár, hogy félő, hogy beletörik a kulcs, vagy csak egyszerűen nem tudunk bejutni a lakásunkba, mindenképp hívjuk szerelőt, és lesz is, aki kijön.

Természetesen a saját és a szerelő egészsége érdekében mindenképp figyeljünk a járványügyi előírások betartására. Használjunk kézfertőtlenítőt, lehetőleg ne kézfogással üdvözöljük a szerelőt, tegyük lehetővé, hogy ő is használhasson kézfertőtlenítőt és vegyünk maszkot, hiszen a szerelő is abban fog érkezni. Ha odafigyelünk a baj is megoldódik és a vírus sem fog tovább terjedni.