zárcsere, zárcsere Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár

Amikor elegendő a zárbetétcsere, nem kell az egész zárat kicseréltetni

Amikor zárcseréről van szó, már előre aggódunk, hogy ez bizony drága lesz. Sokan el is kezdenek agyalni, hogy úszhatják meg a felmerülő költségeket, hogyan lehetne egy kicsit, vagy épp sokat spórolni. A legtöbbek el is jutnak addig, hogy nem is kellene az egész zárat cserélni, csak a zárbetétet.

Igen ám, de ez nem mindig megoldás, ugyanakkor valóban egy jó lehetőség a spórolásra. De mikor lehet valóban jó megoldás a zárbetétcsere? Nos, általánosságban akkor, ha csak a kulcsot kell kicserélni, maga zár egyébként működik.

Ilyen eset az, amikor a kulcsot valamilyen okból kifolyólag le szeretnénk cserélni egy újra, mert félünk, hogy a meglévő kulcs illetéktelen kezekbe került. Ilyen eset, amikor elveszik a kulcsunk, és nem tudjuk biztosan, hogy elveszett vagy ellopták.

Akkor is elég lehet a zárbetétcsere, ha új lakásba vagy albérletbe költözünk, és attól tartunk, hogy a régi lakó megtartott magának egy kulcsot. A válás és szakítás esetén azonban pontosan tudhatjuk, hogy volt párunknak van kulccsal, és ha nem szeretnénk belemenni egy vitába, hogy adja vissza nekünk a kulcsát, akkor érdemes kicseréltetni a zárbetétet.

Amikor csak a komplett zár cseréje a megoldás

Előfordulhat azonban, hogy a zárcsere nem úszható meg. Hiába a lehetőség a spórolásra nem tudunk élni vele. Ez egyrészt akkor történhet meg, ha a zár elromlott. Sérült, törött, vagy hibásan működik. Esetleg akad, és hiába olajozzuk heti szinten, a probléma mindig visszatér. Ilyen esetekben sem tehetünk mást, minthogy kicseréljük a zárat. Akkor is zárcsere lesz a megoldás, ha új lakásbiztosítást kötöttünk, és egy modernebb, védettebb zárra lesz szükség ahhoz, hogy megvédjük az otthonunkat a betörőktől.

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy zárcserére vagy zárbetétcserére lesz szükség, akkor érdemes a szerelőre bízni a döntést. Tehát, hívjunk szerelőt, és kérjük ki a véleményét. Persze még ezen a ponton is dönthetünk máshogy, mint ahogy javasolják a szakemberek, de érdemes megfontolni, hogy ők mit mondanak. Ha a zárbetétcsere is elég, akkor legyen az, de ha a zárcsere nagyon indokolt, akkor ne a spórolás legyen az elsődleges szempont.