ajtónyitás, ajtónyitás Dombóvár, zárszerviz, zárszerviz Dombóvár, zárszervíz, zárszervíz Dombóvár, zárszerviz Dombóvár

5 indok a zárcserére

A zárcsere egy szükséges rossz, amit a legtöbben igyekeznek elkerülni. Drága, macerás, időigényes, gondolják sokan, így próbálják addig húzni, amíg csak lehet. Pedig vannak esetek, amikor nem szabad halogatni a dolgot, mindenképp el kell végezni. Jöjjön öt olyan eset, ami azonnali zárcserét indokol

  1. Kulcsvesztés: ha elvesztettük a kulcsunkat, az első meglepetés a bejárati ajtóban ér minket, hogy nem tudunk bemenni. Ha szerencsének van, rejtegetünk valahol egy pótkulcsot, vagy valamelyik családtag elég közel lakik, akinél van egy. Viszont abban sosem lehetünk biztosak, hogy a kulcs elveszett, vagy megszabadítottak tőle minket, ezért az esetleges betörések elkerülése miatt mindenképp érdemes elvégezni a zárcserét.

  1. Válás vagy szakítás: a válás vagy a szakítás sosem kellemes. Általában az egyik fél költözésével végződik, és bár vannak, akik gondolnak arra, hogy a lakás kulcsát visszakérjék volt párjuktól, biztosak sosem lehetnek benne, hogy az illető nem másoltatott magának egy másikat. Nincs is annál kellemetlenebb helyzet, ha régi párunk egyszer csak hívatlanul beállít hozzánk. Az ilyen helyzetek elkerülése miatt indokolt a zárcsere.

  1. Költözés: mindegy, hogy új vagy használt lakásba költözünk, az első dolgunk a zárcsere legyen. Használt lakás esetén nagyon nem kell magyarázni az okokat, hiszen hasonló a helyzet, mint szakítás esetén, csak ilyenkor nem az exünk, hanem az előző lakó toppanhat be hívatlanul. Új ház vagy lakás esetén nem tűnhet indokoltnak a zárcsere. Pedig erre is érdemes gondolni, mert akik a házon dolgoznak, kulccsal is rendelkezhetnek, amit le lehet másolni, szóval érdemes az új lakás zárjait is lecserélni.

  1. Akadó zár: az akadó zár a leggyakoribb probléma, ami egy zárral megeshet. Elsőre nem tűnhet akkora problémának, sokan már rutinosan indulnak a zárolajért vagy a WD-40 kenőanyagért, de ha a probléma állandóan visszatér, akkor a zárcsere lesz a megoldás, és nem az olajozás. Ha ugyanis nem cselekszünk időben, nagy rá az esély, hogy előbb-utóbb beletörjük a zárba a kulcsot.

  1. Új bérlők: ha kiadjuk a lakásunkat, akkor van rá esély, hogy a lakók nem maradnak ott örökre, és új bérkő után kell néznünk. Ilyen esetekben is érdemes zárat cserélni, mert bár nem minket érhet kellemetlen meglepetés egy hívatlan látogató képében, hanem a lakóinkat.